Джурасик парк в Троян, столицата – в Угърчин

Оригиналната идея на столичния архитект Жельо Ганчев, да се изгради “Джурасик парк” край Троян, е била отхвърлена заради натрупаната умора в участниците във форум за развитието на местния туризъм в столицата. Ударът бил нанесен по време на работната среща, за която съобщил пред БЛИЦ отговорен източник. Екопаркът от типа на “Джурасик парк“, но без динозаври, трябвало да се реализира в троянския Балкан.

По абсурдност идеята съперничи с предложението на друга група професори, които през 2008 г. предложиха да се изгради нова столица край …Угълчин (12).

В същото време от Сдружение по туризъм – Троян огласиха, че в момента в планинската община хотелите отказват резервации за Нова година поради липсата на свободни легла. В Троянско имало общо 2 500 кушетки. Повечето от тях са наети още от лятото за новогодишните празници. Сред наемателите туристи преобладават софиянци и варненци. Няма резервации под три нощувки. Хотелите в курортното селище Чифлик са номер едно за родния хайлайф, въпреки че новогодишният куверт стига до 2500 лв. за 72 часа.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.