Бившият кмет на Ловеч в борда на „Напоителни системи“

Корнелия Нинова и Минчо Казанджиев

Бившият кмет на Ловеч Минчо Казанджиев (65 г.) стана член на Съвет на шефовете на държавния хидромелиоративен фонд „Напоителни системи „. Това съобщи Zonanews след справка в Търговския указател. Казанджиев е близък до председателката на Българска социалистическа партия и министър на стопанската система Корнелия Нинова.
Той е вписан на 4 февруари т.г., като преди това напусна мястото си на общински съветник в Ловеч. Започнати твърдят, че законът му позволява да запази мястото си сред старейшините на БСП в Ловеч, но при условие, че не получава възнаграждение от Общинския съвет. Явно това е неприемливо за социалиста. По този начин „червените“ вече са лишени от едно от най-активните си остриета, коментират местните политикани.
Минчо Казанджиев все още е обвиняем по делото с прословутото атракционно влакче в града на люляците. През 2018 година обвиняването на Окръжна прокуратура-Ловеч завърши с обвинителен акт и изправи на подсъдимата пейка три лица: бившият кмет на Ловеч, шефът на компанията, спечелила социална поръчка за доставка на атракционно влакче за общината, и ръководителят на плана, по който е доставено въпросното влакче.
Обвиненията към тримата са за занемареност, писмено закононарушение и занемареност плюс писмено закононарушение, а делото се гледа от Специализирания углавен съд. На 31 януари трябваше да се организира следващото съвещание по неговото дело на втора инстанция в Апелативния профилиран углавен съд. Но в трагичния случай на автомагистрала „Тракия “ на 29 януари т.г. внезапно почина председателката на състава Емилия Петкова и това отсрочи делото на бившия кмет.

Твърдото желание на четворната коалиция да закрие профилираните прокуратура и съд непосредствено ще “ играе “ в интерес на такива като Казанджиев. Това е отново от серията „Промяната не престава“! Да, има смяна, само че белким едно нещо от нея е за положително и в интерес на българите!

С идването на държавното управление на „Продължаваме смяна “ и съдружният му сътрудник Българска социалистическа партия, доста фрагменти на левицата, близки до Корнелия Нинова, се издигнаха в държавната подчиненост и направиха рестарт на кариерите си. Минчо Казанджиев беше три пъти на второ място в листите на социалистите за област Ловеч в последните три парламентарни избора, само че заради слабия резултат на партията в района той не съумя да стане депутат.
Източник: Zonanews

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.