25 години Ученическо общежитие – Ловеч

 

u4-2 u4-3 u4-4Много поздравления получи „Ученическо общежитие“ – Ловеч, по повод 25 години от създаването, като събитието бе отбелязано с голямо тържество на 25.11.2016 г. вечерта в салона на Ловчанско читалище „Наука – 1870“.


Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова бе посрещната с аплодисменти от аудиторията. В своето слово тя изтъкна, че ученици от шест училища, всеки със своята индивидуалност и характеристика, общо 173-ма – съжителстват в ученическото общежитие.
„Те представляват един колектив, благодарение на формата, на добрия педагогически колектив и волята, които тези деца имат. Името на общежитието е Център за подкрепа на личностно развитие. След като познавам талантите на децата, си давам сметка, че законът трябваше да назове точно тези институции, подкрепящи личностното развитие. Имам честта да връча поздравителен адрес и плакет на Кмета на общината с най-добри пожелания да вървите напред“, каза Корнелия Маринова.
В своето слово Илиян Докторов, директор на Ученическо общежитие – Ловеч, припомни историята на институцията и благодари на своите многобройни спонсори и приятели. „Празничният ден е ден за равносметка, но ние можем да говорим с часове, защото нашето общежитие едно от 26-те в страната, които успяват да се развиват“, припомни директорът.
Бяха наградени ученици, изявили се през учебната година.
На тържеството присъстваха началникът на РУО – Ловеч, Еленко Начев, директори на ловешки училища, както и представители от общежития в Кърджали, Плевен, Варна, Хасково, Русе и Шумен.
Близо час и половина продължи художествената програма от възторжени самодейци, между тях и гости от много градове. Сред тях се отличи групата от Кърджали, представила адаптация на „Малкият принц“. Тържеството приключи с огнено шоу на открито пред храма „Св. св. Кирил и Методий“, изнесено от групата Fire Shadows от Габрово.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.