Две нови партии с рекорден брой застъпници в Ловеч, не отстъпват и някои „класици“

Две от новите партии – ББЦ , АБВ, са с рекорден брой застъпници за изборите в неделя, сочат данните от решенията на РИК – Ловеч.

 

Партията на Николай Бареков е регистрирала 256 застъпници, а тази на Георги Първанов – 235. Коалицията „БСП – Лява България“ също е регистрирала доста хора – 256 застъпници.

Новата „Република – БГ“ поднови на 2 октомври списъка и вече има 145 застъпници, ГЕРБ – 30, ДПС – 6. „Атака“ на Волен Сидеров регистрира 219 лиза в четвъртък. Това са част от по-интересните участници в изборите.

Срокът за подаване на застъпниците изтече в петък, 3 октомври, уточни за НГ Валентина Недялкова, председател на РИК – Ловеч.

Броят на застъпниците започна да се увеличава осезаемо след изборите от 2011, сочат наблюдатели. На практика всеки от кандидатите може да регистрира неограничен брой, които да го подпомагат в рамките на предизборната кампания. Според някои обаче по този начин се създава възможност за легално, законно купуване на гласове.

През 2011 г. по неофициални данни броят им в страната достигна към 80 000 души. Заплащането на застъпник не е регламентирано по никакъв начин в нормативната уредба. Според слухове то варира между 20 и 100 лева, в зависимост от възможностите на партията.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.