Награди „Читател на годината” в Ловеч

За поредна година Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” определи наградите „Читател на годината”. По традиция те се раздават в навечерието на Светлите рождествени празници . Номинирането е на база безпристрастна актуална статистика за четенето чрез автоматизираната система за заемане на литература.
Най-четящите хлапета в Детски отдел са Константин Цветомиров Сашев от ДГ „Радост” със 102 прочетени книги, Виктор Траянов Любенов от ОУ „Васил Левски” със 143 прочетени книги и Десислава Любомиров Любенова от ОУ „Христо Никифоров” със 159 прочетени книги.
При възрастните: в категория „Млад читател” е Ванеса Николаева Цочева от 11 кл. на Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ . В категория „Четящо семейство” бяха отличени Вяра Колева Николова и Димитър Илков Николов. Вяра е читател на библиотеката повече от 15 години. За това време е била винаги неотменен посетител в отдел „Заемна”, точна и коректна. Синът и Димитър, вече 18-годишен, от 2010 г. е читател на библиотеката.
Категория „Дългочетие” за 2022 г. беше отличена Мая Тодорова Михова. Мая е читател на библиотеката от дълги години. Редовно посещава отдел „Заемна” и винаги се интересува от случващото се в Регионалната библиотека. Това което можем да кажем категорично е, че тя има изградени критерии за качествена художествена литература и това е водещо при нейния избор на книги.
В категория „Активен читател” – Паша Георгиева Кирилова. Тя е читател на библиотеката от 2018 г., като през цялото време е активен потребител на библиотеката.
За първа година предложихме на нашите потребители и на всички ценители на художествената литература играта „Моето книжно предизвикателство”.
В началото на всеки месец, в рамките на десет месеца, предлагахме две теми, по които читателите да прочетат книги. В библиотеката попълваха бланки със заглавията по зададените теми. Благодарим на всичките 20 участника, които се включиха в нашата игра. Трима от участниците, бяха изтеглени чрез жребий и получават ваучер в размер на 30 лв. за закупуване на книги.
Победители в играта „Моето книжно предизвикателство” са: Поля Костова Крачунова, Хамела Пламенова Величкова и Маргарита Иванова Василева.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.