Разследват ЦСОП в Ловеч за икономическо престъпление

na4aloИзвършено е претърсване в Центъра за специална образователна подкрепа „Васил Левски“ в Ловеч, както и на частен адрес. Това са съобщили за БТА от Окръжната прокуратура в Ловеч. Образувано е досъдебно производство за икономическо престъпление. Разследването е в начален етап, затова не дават повече информация. Работата по случая продължава.
Иваничка Буровска, и.д. началник на Регионалното управление на образованието (РУО), съобщи, че е уведомена от „Икономическа полиция“ за случая, но все още не е запозната с подробностите. В Центъра се обучават 30 деца по списък, а при проверка от представител на РУО на 16 ноември т.г. те са били 15. Несъответствието между списъчен състав и реално присъстващи деца е възможен мотив за разследването, допускат запознати.
На практика това е единственият подобен Център за специална образователна подкрепа на територията на област Ловеч за работа с ученици с умерена, тежка степен на умствена изостаналост, множество увреждания и други придружаващи заболявания.
Центърът е с адрес: Ловеч, Пресечена скала, Троянско шосе. На 1 август 2017 година Помощно училище ”Васил Левски” гр. Ловеч се преобразува в ЦЕНТЪР ЗА СПЕЦИАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОДКРЕПА “ВАСИЛ ЛЕВСКИ” ЛОВЕЧ. Историята на ЦСОП ,,Васил Левски‘‘ започва като Помощно училище в с. Стояново /сега с. Радювене/, преминава през селата Голец, Къкрина, за да стигне до гр. Ловеч – в месността Пресечена скала, през 1997 г. Повече от 160 са служителите, преминали през училището и посветили труда си на работата с тези деца. В училището работи екип от високо квалифицирани специални педагози и други специалисти, отдадени на обучение, възпитание и грижи за децата със специални образователни потребности. Директор на центъра е Мария Съева, която е и общински съветник.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.