Постоянните комисии на ОбС – Ловеч, ще заседават на 19 и 20 май

 

Постоянните шест комисии на Общински съвет – Ловеч, този път ще заседават в един ден – на 19 май и 20 май, вторник и сряда. Предвижда се общинската сесия да се проведе на 28 май, четвъртък.


Председателят Петър Цолов свиква заседанията на постоянните комисии на основание чл.56, ал.1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Ловеч, неговите комисии и взаимодействието с общинската администрация. Във връзка с пандемията ще се спазват всички здравни и санитарни мерки.
На 19 май от 12.30 часа се свиква Постоянната комисия по икономическа и стопанска политика, туризъм, приватизация и международно сътрудничество с председател Минчо Казанджиев. В заседателната зала тя разгледа 14 точки.
Постоянната комисия по общинска собственост, устройство на територията, комунални дейности, екология, транспорт и жилищна политика с председател Георги Карамишев ще разгледа 31 точки. Събират се същия ден от 15,00 ч. в заседателната зала.
На 20 май от 12.00 часа в кабинета на общинския съветник се събира Постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти с председател Ирина Митева. Тя ще разгледа 19 точки.
Комисията по правно-нормативни въпроси, жалби, контрол, обществен ред, безопасност на движението и конфликт на интереси с председател Детелина Сотирова е от 13.00 ч. в заседателната зала и ще обсъжда 16 точки.
Постоянната комисия по социална дейност, демографска политика и здравеопазване с председател Мария Съева се събира от 14.00 часа, в кабинета на общинския съветник и ще разгледат 14 точки.
Постоянната комисия по образование, култура, спорт, децата, младежта и НПО с председател Страцимир Петков е от 15,00 ч. в заседателната зала при проекто-дневен ред от 17 точки.
Сред по-важните точки са:
Програма за управление на Община Ловеч мандат 2019 – 2023 година, Одобряване на бюджетна прогноза за местните дейности за период 2019 – 2023 година,
Календар на културните събития за 2020 година,
Отчет на спортните и младежките дейности да 2019 година,
Удостояване на проф. д-р Николай Райнов и на Найден Ангелов със званието „Почетен гражданин на Ловеч“.
Общински съвет, пресцентър
15.05.2020 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.