Виж встъпването на Корнелия Маринова в длъжността кмет на Община Ловеч

 

 

 

 

 

На 11 ноември 2019 година встъпиха в длъжност избраните кметове и съветници в Община Ловеч за мандат 2019 -2023 г. Това стана на тържествено заседание в Ловчанското читалище „Наука- 1870 г.“, свикано от областния управител Ваня Събчева.


Тържеството започна с водосвет за здраве и сполука, отслужен от Ловчанския митрополит Гавриил, който след това отбеляза, че това е вълнуващ, празничен и много отговорен ден. След това на сцената излязоха всички новоизбрани общински съветници и кметове.


Заседанието бе открито от областния управител на Ловеч Ваня Събчева, която, заедно с председателя на ОИК Валентина Недялкова, проведе церемонията по клетвата и подписването на клетвен лист.


Областният управител връчи на новоизбрания кмет Корнелия Маринова символите: огърлица – медальон, почетен ключ на Община Ловеч и значка на Общинския съвет. Значки получиха и всички новоизбрани съветници. От 33 местни старейшини, представители на осем кандидатски листи, 30 положиха клетва днес, а трима отсъстваха по уважителни причини. Това са Георги Митев (СДС), Доротея Цанкова (БСП) и Младен Близнаков („Демократична България- Обединение“).
С полагането на клетва встъпи в длъжност официално и преизбраният за втори мандат кмет на Ловеч Корнелия Маринова. Клетва положиха кметовете на кметства в общината, а именно на селата Александрово, Баховица, Дойренци, Лисец, Малинова, Радювене, Славяни и Слатина.
„Днес е време да отворим нова страница в съвместната ни работа, време е на проверим на практика колко струват нашите идеи“, каза в своето програмно слово Корнелия Маринова. И още: „Преди четири години в същата тази зала аз заявих, че поемаме отговорността Ловеч да не бъде вече тъжен, затихващ град. Този възглед се споделяше от всички. Но забележете, че повечето политици говореха само за диагнозата, а малцина виждаха терапията. Ние предприехме тази терапия. Да, както всяко лечение, имаше болка, лишения, имаше загуби. Но това беше единственият път. Считам, че днес градът изглежда много по-оптимистичен, много променен и с нови перспективи. Той е град, пред който има оптимистична визия за бъдещето. Благодаря на всички, които работиха за новия облик на Ловеч. Както и на тези, които ни критикуваха, защото от тях също може да се извлече полза.“


Поздравления поднесоха още и депутатът Димитър Главчев, Ваня Събчева и Валентина Недялкова, както и представителите на политически групи в Общинския съвет.
Надявам се, че ние ще останем мечтатели и ще направим нещо добро и хубаво за нашия прекрасен град, каза общинският съветник Петър Цолов. Сред гостите бе и депутатът Милко Недялков.


После председателството на първото заседание пое доайенът в новия общински съвет Цоло Гачев. Избраната петчленна временна комисия от съветници проведе тайна процедура по избор за председател на Общинския съвет, но никой не събра необходимите 17 гласа. Предложенията за поста бяха за Петър Цолов (събрал 10 гласа), Валентина Митева (7 гласа), Кирил Гумнеров (6 гласа) и Виктор Стойчев (5 гласа). Регистрирани бяха една празна бюлетина и един празен плик. Решено бе сесията да продължи на 14 ноември, четвъртък, от 17.00 часа в залата на Общински съвет.
Разширен репортаж за събитието ще бъде излъчен по телевизия „Зетра“. Освен това за първи път в историята на институцията цялото събитие бе излъчвано чрез видео стрийминг в интернет и още може да се види в Ютюб.

Общински съвет Ловеч, пресцентър
11.11.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.