Кметът Корнелия Маринова представи в Рязан туристическия потенциал на Ловеч

 

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова по време на официалната си визита в Рязан, Руска федерация, (1- 4 август) взе участие в кръгла маса за туристическия потенциал на побратимените градове.


„Целта ни е привлечем чуждестранните туристически потоци по линията София – Велико Търново – Варна да посещават и Ловеч. При нас могат да се видят интересни обекти, сред тях е емблемата на града – Покритият мост на майстор Колю Фичето (1876), който е единственият покрит мост на Балканския полуостров“, посочи Корнелия Маринова.

Кметът на Ловеч подчерта и наличието на богата културна и спортна програма на общината през цялата година.


В кръглата маса взеха участие домакините Юлия Рокотянска, ръководител на общината, и Елена Сорокина, изпълняваща длъжността ръководител на градската администрация. Освен гостите от Ловеч, участваха и делегации от Нов Атон (Абхазия), и от италианските градове Александрия и Генуа.
„Макар нашите градове да са разделени от хиляди километри, тях ги свързва много години приятелство. Заедно успяхме да установим икономическо и социално-културно сътрудничество между обществените организации, творческите групи, образователните и културните институции“, каза Юлия Рокотянска при откриването на кръглата маса, като подчерта, че сътрудничеството между градовете-партньори преминава на ново ниво.
Елена Сорокина запозна гостите с проекта „Рязан – новогодишната столица на Русия 2020“, който е насочен към развитието на вътрешния и външния туризъм и популяризирането на региона. Сред основните събития на проекта са Всерусийският новогодишен панаир на занаятите, парадът на новогодишните играчки, фестивалът на огъня и светлината, гастрономическите фестивали „Кухнята на Рязанска област“ и „Пирожки – 2020“.
Очакваме ви да отпразнуваме Нова година 2020 заедно!, отправи покана към гостите Елена Сорокина.
Представители на чуждестранните делегации от своя страна благодариха на ръководството на Рязан за топлото посрещане и изразиха надежда за успешно развитие на туризма между градовете-партньори.
На 3 август, събота, нашата делегация, в чийто състав влизаше и заместник-кметът Даниел Колев, взе участие в празника „Рязан кани своите приятели“.
Рязанци бяха поздравени от Корнелия Маринова на перфектен руски, за което получи бурни аплодисменти от стотиците присъстващи жители и гости.
Празникът завърши с голямо шествие по улиците, наречено хоровод на дружбата. Заедно с председателя на Градската дума на Рязан Юлия Рокотянска делегациите положиха кошници с цветя и отдадоха почит към паметта на генерал Скобелев.
Чуждестранните делегации бяха в Рязан по повод тържествата за 924-тата година от основаването на града.

Община Ловеч, пресцентър
06.08.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.