Новината за отстраняването на зам.-кмета Христов е силно преувеличена – коментар

Цяла година вървят атаки срещу Венцислав Христов и неговата съпруга, която е дългогодишен и успешен директор на детска градина в Ловеч. Атаки чрез слухове и неоснователни сигнали до контролни органи. Проверките не показаха нарушения, но оказват психически тормоз.  Например раздуха се една нощна проверка на КАТ за алкохол на зам.-кмета, която е показала под 0.5 промила и останала без последици. Атаките на практика са срещу целия екип на кмета – не са пощадени и другите зам.-кметове, както и председателя на Общинския съвет. В събота например пуснаха фалшивата новина, че е арестуван министър Николай Нанков?!

Жалко е, че дори национални медии като БНР и БТА, разбрали-неразбрали, обявиха, че длъжността е закрита и говорят за зам.-кмета по образование и култура в минало време. Към днешна дата има такъв кмет. Или както е казал Марк Твен: „Слуховете за моята смърт са силно преувеличени“.

Разбира се, всеки човек може да си подаде оставката. Както впрочем безпроблемно и тихо си тръгна един предишен зам.-кмет. Но ако причината е непочтен натиск, чрез хули и фалшиви новини, тогава създава неприятна и опасна тенденция. А точно това наблюдаваме в момента – постоянно се искат нечии оставки и така „изгоряха“ достойни хора. Така че нека се придържаме към закона, а в случая това е Законът за местното самоуправление и местната администрация.

Павел Ненов

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.