Семинар с експерти от Франция ще има в ИПЖЗ Троян

troian

На 7 май (четвъртък) в 11 часа в зала 2 на Института по високопланинско земеделие и животновъдство (ИПЖЗ), Троян ще се състои семинар с експерти от Франция на тема „Как да изградим функционална и рентабилна овцеферма и ферма за кози“. Сред темите са избор на генетика и представяне на породите Алпийска, Саанска и Ангора, представена от Пиерик Кайар, директор на Шьоврет дьо Франс – развъдната асоциация и селекционния център на породите Алпийска и Саанска http://chevrettes-de-france.com/.
Представянето на породата Българска Бяла млечна е поверено на доц. Пенко Зунев.
За специализирани френски породи овце за месо и мляко ще говори Мила Александрова, президент на Френско-Българска селскостопанска асоциация.
За това каква порода овце да изберем в зависимост от хранителните системи и природо-климатичните условия, с каква порода да осеменяваме в зависимост от желаните резултати. резултати от осеменяване с породата Романов, ще говори – доц. Иван Янков.
За това как се прави план и оборудване на ферма за кози и ферма за овце, съвременни технологии, рентабилизиране на инвестицията, цени – ще говори представяне от Албан Пулен, президент на Селф Овен Бовен, производител на оборудване за ферми.
http://www.selfovinsbovins.com/fr_FR/

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.