Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев прави първи тест драйв на електромобили

Кметът Минчо Казанджиев участва като пилот в първия екипаж, направил тест драйв на електромобили, презентирани днес в Ловеч. В ролята на навигатор влезе мениджърът на фирмата вносител – „Вромос” – Бургас, Борис Червенков. Кметът изпробва колата по маршрута площад „Екзарх Йосиф I” – Кръговото на „Салито” и обратно. Много добра изработка, електромобилът има своето бъдеще, коментира след това Казанджиев. Той обяви, че би могло да се помисли да се снабди с подобен автомобил общинското звено за охрана, след като се направят точни разчети за годишния разход на гориво за използваните сега коли.

Ловеч е 15-ият град, в който фирмата представя електромобилите, сглобени в България, и електромотопеди. Това са първите електромобили, сертифицирани и регистрирани за движение по пътищата у нас, обясни Борис Червенков. Характерното за тях е 100 % електроенергия, 1ст разход на километър, смяна на акумулатор на 80 хил. км. За един месец, откакто се прави презентацията в страната, са поръчани 20 електромобила, главно от корпоративни клиенти. Въпреки типичната си консервативност българинът вече се престрашава да мине на по-екологично и по-икономично транспортно средство, при това на достъпна цена, коментира още Червенков. Електромобилът „Вромос киви”, който подкара кметът Казанджиев, е двуместен и струва 24 хил. лв с ДДС.

Фирмата предлага още електрически минибус за разходки из паркове (13 +1 място) с цена 20 хил. лв, 36 модела електрически колички, електрокари. Сред клиентите й е и община Бургас.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.