Miss Glory BG се оплаква в Брюксел от кмета на Ловеч

Организаторите на Miss Glory BG се заканват да се обърнат към Международната комисия по защита на националните ценности в Брюксел, става ясно от съобщение до медиите. Видни личности считали, че този конкурс е значимо събитие. Общината в Ловеч обаче умишлено го извадила от списъка за финансиране.
Ще сезираме и Хелзинския комитет по защита на свободата, демокрацията и човешките права, заканват се организаторите.
Техен екип бил заминал за Шарлероа и в рамките на десетина дни в Брюксел ще се опита да защити марката „Miss Glory BG – Славната България“ като значима.
Причината да се стигне дотук, е решението на кмета Минчо Казанджиев да зачеркне заложените от отдел „Култура“ 4000 лв. за националната проява „Miss Glory BG – Славната България“ и по 1000 лв. за регионалните „Момиче Ловеч“ и „Мистър Талант“. За тези три конкурса парите не са намалени от кмета, а напълно еднолично отрязани, и то без да се дискутира с организаторите какви виждания имат.
Уважавания от нас кмет, който не желае да ни приеме в кабинета си, явно забрави, че първото „Miss Glory BG – Славната България“ се превърна в нещо като начало на предизборната му кампания, пишат огорчените младежи. Той не отговорил и на 4 писма до него. Протестът е адресиран и до общинските съветници в Ловеч.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.