Сменихме времето, а Сергей Станишев се инати! – коментар на Цветан С. Тодоров

Смених­ме вре­ме­то с един час нап­ред, а пре­ми­е­рът Сер­гей Ста­ни­шев се инати да све­ри ча­сов­ни­ка си с об­щес­т­во­то. Ня­ма­ло да дейс­т­ва под на­тиск, оп­рав­да­ва се той. Е, то­га­ва До­ган ще го на­тис­не и ще сме­ни оре­зе­ли­лия се вът­ре­шен ми­нис­тър. Не е има­ло по-гран­ди­о­зен, по-гро­зен и шу­мен скан­дал във власт­та от де­мок­ра­тич­ни­те про­ме­ни на­сам. Мут­ри­те си имат по­ли­ция, а ма­фи­о­ти се оказ­ват офи­це­ри под прик­ри­тие! Айде, бе!

Стран­но­то е, че Ру­мен Пет­ков ни пре­дуп­ре­ди за себе си още в на­ча­ло­то на ми­нис­тер­с­т­ва­не­то, но не го разбрахме. На­ли той тръбеше, че по­ли­ци­я­та ще ра­бо­ти с престъпниците “на ръ­ба на за­ко­на”? Е, из­пъл­ни то­ва обе­ща­ние. Са­мо де­то ко­га­то ра­бо­тиш на “ръ­ба на за­ко­на”, мно­го лес­но е да пад­неш на грешната стра­на – при прес­тъп­ни­ци­те. Зато­ва сре­ща­та му с бра­тя Га­ле­ви из­па­да от раз­би­ра­не­то за дейс­т­вия на нор­ма­лен ми­нис­тър. По­ли­ти­чес­ки не­ко­рек­т­но е даже да се пра­вят по­доб­ни изяв­ле­ния, камо ли…. А пре­ми­е­рът се чу­ди да­ли да го сме­ни!?

Ще го сме­ни, раз­би­ра се! За­що­то ако не го, то­ва оз­на­ча­ва, че Ру­мен Пет­ков ра­бо­ти за смя­на­та на Сер­гей Ста­ни­ше­в и пра­ви­телт­во­то.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.