Агресивен щъркел напада коли в Луковит

Агресивен щъркел напада коли в Луковит. „Луковитският тенекеджия“, както местните наричат птицата, за втора поредна година унищожава боята на автомобилите на жителите на града, съобщи Нова телевизия.
По думи на местните, през 2023 г. щъркелът не е бил толкова агресивен, но тази година поведението му е ескалирало. Той вече е унищожил боята на няколко скъпи коли, включително тази на зам.-кмета, стана ясно в „Пълен абсурд“ с Румен Бахов. На друго возило успял да пробие покрива на купето.
Още от ранните сутрешни часове щъркелът обикаля из града, кълве калници и врати и сваля боята до ламарина. Хората покриват превозните средства със стари одеяла, но птицата успява да ги махне.
Любими са й стоповете и вратите. Местен жител дори заявява, че ще продаде колата си заради щъркела. Той не е поправил пораженията от миналата година, а тази се появяват нови и нови. Мъжът заявява, че не вижда друг вариант освен продажба.
Щъркелът е от защитен вид и затова местната управа не може да предприеме никакви действия. Той отново е долетял със своята половинка, която в момента мъти яйца в гнездото им, а той ѝ носи храна. Опасенията на местните са, че малките може да последват примера на баща си.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.