Малки сурвакари огласиха с песни Община Ловеч

Малки сурвакари огласиха с коледни и новогодишни песни Община Ловеч през първия работен ден на 2023 година – 3 януари. Това бяха възпитаници на Детска градина „Мария Сиркова“ с директор Геновева Стойкова. Целият личен състав на общината излезе да ги посрещне във фоайето, заедно с ръководството и кмета Корнелия Маринова.
В началото малките певици Виктория Асенова и Ани Михайлова (и двете на 8 г.) изпълниха по една песен. Те са ученици в ЧНУ „Свети Седмочисленици“ и бяха придружени от техния класен ръководител на Детелина Карапетрова. Виктория е носител на 18 награди от различни фестивали в страната и са втори път гостува в общината. Ани участва в класа по пеене с преподавател Теодора Николова.


После гостите от детската градина изнесоха вълнуваща фолклорна музикална програма. Малчуганите рецитираха фолклорни наричания, пяха коледни песни, накрая извиха и хоро. Всяко изпълнение бе изпратено с аплодисменти от публиката. Накрая грабнаха сурвакници и сурвакаха за здраве, късмет и берекет кмета Корнелия Маринова, председателя на ОбС Петър Цолов, заместник –кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев, както и останалите служители. В замяна получиха лакомства и кравайчета.
Кметът Корнелия Маринова благодари за хубавата програма на сурвакарите и им пожелаха да бъдат здрави и усмихнати. „Няма нищо по-хубаво от това децата да дойдат в нашия дом – общината. Вие сте първите гости за новата година – това е най-големият подарък за нас“, каза още кметът.
Община Ловеч, пресцентър
03.01.2023 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.