Отпускат нови 1 213 789 лв. за реконструкция на ВиК мрежата в ловешкия квартал „Младост“

tr 1Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и Дария Иванова, началник отдел „Счетоводен“, подписаха на 25 октомври 2022 г. споразумение в МРРБ относно предоставяне на трансфер на общината в размер от 1 213 789 лв.
Парите са от предвидените капиталови средства на министерството, документът е подписан и от министър Иван Шишков. Средствата са предназначени за обект „Реконструкция на ВиК мрежата в Община Ловеч“, обособена позиция №1 „Реконструкция на ВиК мрежа ж. к. „Младост“ – водопровод.
„Трансферът, който идва в срок от десет дни, дава възможност да се дофинансира започналата реконструкция на ж.к. „Младост“, уточни Корнелия Маринова.
Припомняме, че ремонтът в най-големия квартал на града тръгна в края на лятото на 2020 г. Старата водопроводна мрежа в квартала беше около 8,8 км. Обособената територия на квартала се нуждаеше от ремонт и доизграждане на някои участъци, като общата дължина на водопроводната мрежа да достигне 11,6 км.
В момента се ремонтират онези улици, по които ВиК мрежата вече е подменена. По тях се работи със средства от капиталовата програма на Община Ловеч.

Община Ловеч, пресцентър
25.10.2022 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.