Какво се случи в Ловеч? 10 мин. аплодисменти за „Гето“

С десет минути аплодисменти и повторение на финала приключи балетът „Гето“ на Държавната опера – Стара Загора, с който стартираха на 10 май „Люляковите музикални вечери 2022“ в Ловеч. Ансамбълът на хореографа Марио Пиаца покори публиката със своята хармония и енергия и завладяващи изпълнители. С това беше даден силен старт на традиционните за Ловеч музикални пиршества, които догодина ще отбележат своята 90-годишна история.
Този факт съобщи от сцената на Драматичен театър – Ловеч кметът Корнелия Маринова, която откри събитието. Тя припомни, че музикалната си слава Ловеч дължи на дълга редица наши уникални дейци, композитори, учители по музика, артисти и самодейци.
„Тази година музикалните вечери минават под знака на възраждането и нормализирането“, каза Корнелия Маринова, след което получи поздравителен адрес от гастролиращите артисти.
От своята страна Община Ловеч след края на балета поднесе кошница с цветя.
На 11 май от 18:30 ч. „Люлякови музикални вечери“ продължават с „Живот като на кино“. Това е концерт-спектакъл на Милица Гладнишка, Васил Спасов и „Михаил Йосифов секстет“, който ще е на сцената на пл. „Екзарх Йосиф I“.
На 12 май (четвъртък) от 19:00 ч. в театъра Държавната опера на Варна представя „Парижката Света Богородица“ по музика на Р. Кочанте.
Община Ловеч, пресцентър
10.05.2022 г.

DSC_2501

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.