Кметът на Ловеч: Наш дълг е здрави основи на детско-юношеските спортни школи

„Поемаме отговорността като ръководство, заедно с Българския съюз за физическа култура и спорт, за провеждане на политика за здрави основи на детско-юношеските спортни школи. Това е наш дълг! Нека и след сто години ловчалии да се радват на спортни постижения“. Това каза кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова , която участва във всички прояви от програмата по повод 100-годишнината на футбола в града.
Събитията се проведоха на 4 септември 2021 г. В градското кино „Космос“ имаше специално тържество и прожекция на първа част от новия филм на Цветомир Матев „100 години футбол в Ловеч“, а вечерта на Градския стадион се състоя мач, награждаване, концерт и заря.
На стадиона кметът на Ловеч награди организаторите в лицето на Иван Петков, на когото връчи статуетката, изобразяваща двете ръце, прегърнали земното кълбо.
„Благодаря на организаторите за днешния празник, на момчетата, които са в основата на организацията. Това е един символичен подарък, който напомня, че футболът е преди всичко солидарност, която ни свързва“, каза Корнелия Маринова.
Футболната легенда Бончо Генчев, представител на БФС, получи от кмета плакет „С най-добри пожелания“.
Кметът на Ловеч пък получи почетен плакет от името на Борислав Михайлов, президент на БФС, за принос в развитието на футбола в града. Плакетът бе връчен от Бончо Генчев, председател на Зоналния съвет.
Събитието събра много футболни ръководители, политици и бизнесмени. На стадиона бяха наградени десетки бивши и настоящи футболисти, допринесли за развитието на футбола в люляковия град.
Проведе се и демонстративен мач между настоящия отбор на „Литекс“ и сборен отбор от легендите на ловчалии. Срещата в редовното време завърши 1:1, после на дузпи „легендите“ победиха 5:4.
Празникът завърши с концерт на „Дийп Зоун Проджект“ и пищна заря.Община Ловеч, пресцентър
05.09.2021 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.