За неверни данни в декларациите на КПП-ата в Ловеч ще се образуват наказателни дела

 

Започва проверка от страна на полицията на верността на всички подадени досега декларации от гражданите на контролните КПП-та на областния град. Това стана ясно на заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Община Ловеч, проведено на 13 април сутринта. За неверни данни ще се образуват наказателни дела.


Както е известно, пътуването извън Ловеч е разрешено само при неотложни случаи – отиване на работа, пътуване по здравословни причини, грижа за възрастни роднини в селата, до хора, нуждаещи се от храна и лекарства.
„Всеки може да пише в декларацията каквото си иска, но всеки си носи и отговорност за написаното в нея. От днес сме започнали извадка, по 300 декларации проверяваме ежедневно – през НАП, НОИ, Инспекция по труда, през всякъде и правим проверки и образуваме наказателни дела. И всеки да си прави сметката какво ще запише в тази декларация“, каза главен инспектор Златин Михайлов – началник РУ на МВР гр. Ловеч.
Досега полицията е отправяла към нарушителите главно предупреждения с протокол, като се избягва да се съставят актове. В понеделник обаче вече са съставени два акта, има вече и две преписки Общинското звено „ Контроли и сигурност“ докладва, че са съставили 15 акта за нарушение на мерките.
Като цяло изминалата седмица беше много динамична с много нови решения и мерки, но обстановката в Община Ловеч е била спокойна, обобщи кметът Корнелия Маринова. Нормално е преминало получаването на пенсии, кооперативният пазар в сряда е преминал без голямо движение на хора, не е имало и струпване на хора в църквите за Цветница.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.