Регистриран е първият болен от коронавирус в Троян ОБНОВЕНА!!!!

Регистриран е първият болен от коронавирус в Троян, той е учител по ски в Банско. Това съобщи БиТВ. Настанен е в инфекционното отделение в държавната болница в Ловеч.
Случаят е потвърден от кмета на Троян във Фейсбук.
Има информация и за втори болен – младеж на 18 години от Троян. Той се е прибрал от Чехия, където е бил под карантина. За него се очаква втора проба.


В момента болните у нас са 67.

Същевременно най-строги мерки за ограничаване разпространението на COVID19 поиска Областният кризисен щаб по здравеопазването в Ловеч, който заседава днес. На него бе съобщено за първата положителна проба е за пациент, който е от Троян и е работил в Банско. Здравословното му състояние се влошава на 10 март, информира д-р Анета Винева, директор на РЗИ – Ловеч.

По думите й той е прегледан за първи път на 14 март в Разлог, направена му е ренгенова снимка с диагноза „вирусна пневмония“. На 15 март пътува и пристига в Троян. Единствените му контакти са със семейството му в града. Бива прегледан в неотложния кабинет на МБАЛ Троян и след консултация с инфекционист е приет в неделя в Инфекциозното отделение на ловешката болница.

Доказани и установени са и контактните лица – 6 души в семейството му и 8 души извън този кръг – две семейства, гостували му в Банско на 12 и 13 март, както и още двама души – служителка на бензиностанция в Троян, и лекарят, осъществил прегледа в неотложния кабинет в Троян. Пациентът е в задоволително състояние с пневмония, със самостоятелно дишане, чувства се добре, не се налага апаратна вентилация. Обслужващият персонал в Инфекциозно отделение – двама лекари, четири сестри и един санитар, д-р Румяна Нановска, която осъществява консултациите на съмнителни случай, са поставени под карантина в лечебното заведение. Самото отделение също е карантинирано.

Общо 22-ма души е кръгът от лица, които са поставени под карантина и от които са взети проби и те са изпратени в София, стана ясно още на заседанието.

Решено бе РЗИ-Ловеч да изпраща своевременно до общините списъците на поставените под карантина лица. Да бъде внесено предложение до Националния оперативен щаб за прилагане на възможно най-твърдите мерки и в цялата страна да работят единствено магазините за хранителни стоки, аптеките, бензиностанциите, банките и застрахователните компании, както и да се разшири обхватът на страните в заповедта на министъра на здравеопазването, касаеща достъпа на чужди граждани до територията на България.

Един коментар към “Регистриран е първият болен от коронавирус в Троян ОБНОВЕНА!!!!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.