Три дни „Бага- тур“ в зоопарка на Ловеч

b 1

Три дни Прабългарската школа за оцеляване „Бага- тур“ гостува в зоопарка на Ловеч. Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова проследи на 15 юни, събота, демонстрациите, като отчете професионализма и възпитателния ефект на видяното.

b 3

Това е вторият ден от гостуването на известната школа от Стара Загора, която популяризира родната история чрез атрактивни представления и игри. Така децата виждат прочетеното в учебниците как оживява под формата на най-различни дейности – танци, битки, облекло, въоръжението, бит и най-вече философията на прабългарите. Зрителите се запознават какво са правили в ежедневието си нашите прадеди преди 2000 години.
След едночасовия спектакъл публиката имаше възможност за снимки с героите и да участва в различни игри.

b 4
Привечер в зоопарка се проведе Вторият републикански турнир по конна борба. Това е едно състезание, което се прави само в Ловеч, каза Явор Гънчев , ръководител на прабългарската школа за оцеляване, която гостува за втори път в Ловеч. Явор Гънчев публично благодари за гостоприемството на кмета Корнелия Маринова и директора на зоопарка д-р Ивайло Станков.
В неделя, 16 юни, пак в зоопарка от 10:00 до 14:00 ч. ще се представя спектакъла „Един ден в света на прабългарите“. Това са открит урок и различни занимания за всички деца и посетители на парка, представян „Бага-тур“.
Почивните дни в Ловеч предлагат още много възможности за забавления. CRAFTBEER & ROCK (фестивал на крафт бирата и рока) има на 15 и 16 юни, който се провежда в двора на казармата от 11:00 ч.
Джаз-фестивалът „Под звездите на Деветашкото плато“ е на 15 юни 2019, начало 19:00 ч. в местността Гарваница, край село Горско Сливово, Община Летница,
Детски турнир по футбол се провежда на 15 и 16 юни от 15:30 ч на два терена в Ловеч, като едновременно играят отбори от Враца, Монтана, Видин, Ловеч, Плевен, Габрово и Велико Търново.
В село Горан в неделя на обед пък ще се проведе традиционното отбелязване на празника Русаля.


Община Ловеч, пресцентър
15.06.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.