Ловешкото училище “Никифоров” е първенец в състезанието за защита при бедствия

На 24.04.2019 г. на територията на СУ „Тодор Кирков” Ловеч се проведе ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – Ловеч 2019”, съобщиха от полицията. Състезанието е традиционно и е включено в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2018/2019 година. Основната му цел е да се провери нивото на придобитите знания в основния курс на обучение за действие при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Мероприятието беше организирано от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” – Ловеч, Община Ловеч, РУО-Ловеч и Секретариата на Областен съвет на Български Червен кръст – Ловеч. Надпревара беше открита от г-н Венцислав Христов – зам. кмет на Община Ловеч. Гости на състезанието бяха децата от детско полицейско управление при СУ „Тодор Кирков” Ловеч.
Участваха ученици от 6-ти и 7-ми класове на училищата ОУ „Васил Левски” гр. Ловеч, ОУ „Христо Никифоров” гр. Ловеч, ОУ „проф. Димитър Димов” гр. Ловеч, СУ „Тодор Кирков” Ловеч, ОУ „Св. Паисий Хилендарски” с. Лесидрен и СУ „Георги Бенковски” гр. Тетевен.
Състезанието включваше теоретична и практическа част. По време на теоретичната част, участниците решаваха индивидуален тест за проверка на знанията за правилата за поведение и действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Най-добри резултати в теоретичната част постигна отбора на СУ „Георги Бенковски” гр. Тетевен.
Във втория етап под формата на състезателни игри отборите демонстрираха уменията и реакциите си за действие при бедствия от различен характер в обособени центрове за природни бедствия – земетресения и наводнения, център производствени аварии, индивидуални средства за защита, пожарна безопасност и първа долекарска помощ.
Победител в състезанието с 262 точки стана отборът на ОУ „Христо Никифоров” Ловеч. Второ място с 259,5 точки зае отборът на ОУ „Св. Паисий Хилендарски” с. Лесидрен, община Угърчин. На трето място, с 252,5 точки, се класира отборът на СУ „Георги Бенковски” гр. Тетевен.
Всички участници получиха грамоти, като класиралите се на първите три места бяха наградени с купи и медали, а на останалите участници бяха връчени призове. Наградите за отборите бяха осигурени от Община Ловеч. Купата и медалите на комплексния победител бяха връчени от директора на СУ „Тодор Кирков” Ловеч г-н Симеон Колев.
Гл. инспектор Петър Петров от РДПБЗН-Ловеч връчи почетни призове за Кмета на община Ловеч, директорите на СУ „Тодор Кирков” Ловеч и секретариата на ОС на БЧК – Ловеч за приноса им в подготовката и провеждането на ученическото състезанието.
Младите състезатели от ОУ „Христо Никифоров” гр. Ловеч ще представят област Ловеч на националното състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.