В Ловеч успешно приключи проектът на Сдружение „Знание“ „Време за активизиране“

Успешно приключи проектът на Сдружение „Знание“ „Време за активизиране“, финансиран по Национална програма за младежта на Министерството на младежта и спорта.

Финалното събитие събра над 40 участника, основно младежи от Ловеч и областта, представители на различни институции, местни власти и специалисти, работещи с младежи, неправителствени организации и медии. Екипът на проекта запозна присъстващите с реализираните дейности и постигнатите резултати. В количествено изражение бяха обучени 54 младежи на възраст от 18 до 29 години от област Ловеч. Тридесет от тях участваха в девет подготвителни ателиета и осъществиха 3 младежки кампании в Ловеч, Троян и с. Малък извор, община Ябланица.
Заедно младежи и експерти работиха за повишаване на гражданската активност, знанията и компетенциите на младите хора. Използването на интерактивни методи направи обученията интересни, а темите леки за усвояване. Наученото веднага беше приложено при подготовката и реализирането на младежките кампании. Поставените и дискутирани проблеми показаха, че младите хора са внимателни и чувствителни към всичко, което ги заобикаля, че имат желанието и отговорността да искат и да търсят по-добри решения за себе си и своето виждане за живота. Темите на самите кампании бяха демократично избрани чрез гласуване от всички участници и екипа на проекта. Младежите от Ловеч работиха по трудната, но изключително важна тема „Не на наркотиците“. Използвайки своята креативност те измислиха и изработиха мото, информационни материали и послание към ОД на МВР Ловеч. Втората кампания беше на младите хора от с. Малък извор, община Ябланица, Повече дървета за по-добър живот. В рамките на която бяха засадени липови дървета в местността Езерото. Третата кампания беше реализира в град Троян, където младежите работиха за повишаване на гражданската активност на младите хора и обединяване на усилията им за създаване на младежка организация. „Време е младите да вземат думата“ беше мотото на троянските младежи.
Екипът на Сдружение „Знание“ благодари на всички, които се чувстваха ангажирани с каузата за по-активно участие на младежите в процеса на развитие на гражданското ни общество.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.