Търговците са в пълна готовност за предстоящия празник Цветница в Ловеч

Търговците са в пълна готовност за предстоящия празник Цветница в Ловеч. Първи се настаниха атракциите и надуваемите съоръжения на Гаровия площад, като вече са заети 15 позиции. Ангажирани са места и за стрелбища (7 позиции) и 33 търговски маси.


Заети са вече всичките 20 позиции за шатри и маси за консумация в двора на Бившата казарма. Не остават назад и майсторите-занаятчии с демонстрации на художествени занаяти и приложни изкуства (заети са 23 позиции), както и трите позиции за дейностите на социалните услуги.
Както и миналата година, бул. „България“ в участъка пред казармата ще бъде пълен с маси за търговия. Заетите позиции са 116, като следващите дни се очаква да бъдат запълнени всичките 181. Отделно има шатри за цветя и маси със захарни изделия.
Готови са и изложбените бунгала на „Български бизнес форум“ (62 км. м), разположени също на бул. „България“.
В готовност са и участниците в художествената програма. Припомняме, че за Лазаровден и Цветница (събота и неделя) на сцената в двора на казармата ще се проведе Национален събор на народното творчество. Виж програмата тук.
https://www.lovech.bg/bg/sabitiya/lazarova-sabota-i-tsvetnitsa
В програмата са включени 30 читалища с около 1000 участника от Община Ловеч, Троян, Габрово, Тетевен и Тръстеник. 23 майстори занаятчии ще демонстрират пред гостите на града изработването на своите изделия. Ще може да се види изработване на художествена керамика, грънчарство, художествена обработка на дърво, дърворезба, рисуване и гравиране върху стъкло, кошничарство, изработка на национални костюми и на захарни изделия.
На връх Цветница, неделя, от 11.15 часа ще бъде представен традиционния обичай „Кумичене“ на Пешеходния мост до Община Ловеч. Тогава ще разберем и коя мома ще стане „Кумичка 2019“.
Преди това шествието ще тръгне от Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“, водено от официалните лица и от Общинския духов оркестър.
Община Ловеч, пресцентър
18. 04.2019 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.