Над 120 деца във финалния кръг на „Детските байк серии“ в Ловеч

Успешно се проведе Петото издание на традиционното състезание за деца и младежи от 3 до 18 годишна възраст – „Деца на колела“ (1 и 2 септември), което ежегодно се провежда и финансира от община Ловеч. Участниците в тазгодишното издание на събитието бяха над 120, като имаше представители от 30 града от всички краища на страната, както и един представител на Русия.


Съботният ден бе отреден за състезанието за най-малките, които бяха разпределени в три възрастови групи: 3-4, 5-7 и 8-9 годишните, като за тях организаторите бяха подготвели по-леко трасе в района на езерото и в близост до зоологическата градина в парк „Стратеш“. Децата поднесоха наслада за зрителите със своето майсторско управление. На състезанието присъства и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която връчи медалите, грамотите и наградите на победителите в състезанието.
В неделя се проведе състезанието за големите, което беше и петият, финалния кръг от Българските детски байк серии за 2018, част от Държавния календар и Българската колоездачна лига.


Надпреварата беше много оспорвана, а участниците трябваше да се преборят 1-километровото трасето, подготвено от организаторите от „Консепт Криейтив“.
Пистата включваше разнообразни елементи, като стръмни участъци, камъни, скокове и други.
Най-доброто време за деня успя да постигне 15-годишният Йордан Анчев от отбора на „Райдърс Юнайтед“, който успя да премине по трасето за 1:22.60 минути. С победата си в Ловеч Анчев затвърди и първото си място в генералното класиране на сериите за 2018 година.
В категорията на 13-14 годишните конкуренцията също беше много голяма, а най-добре се представи Димитър Мазнейков от град Петрич. Това беше петата му поредна победа в детските серии, което го превърна в безапелационен победител в турнира с 500 точки!
При най-малките от 10-12 години най-бърз бе Роберто Василев от София, следван от Никола Тихин от Ботевград и Теодор Василев от Бургас. Четвърти остана бургазлията Росен Ранков, които обаче се беше подсигурил с достатъчно точки от предишните стартове, с които да се нареди на първо място в сериите за 2018.
Победителите в състезанието получиха грамоти и медали осигурени от Община Ловеч и връчени от д-р Димитър Димитров – директор на Дирекция ОЗКТ, както и предметни награди осигурени от магазини SLS.
Детските байк серии за 2018 включваха общо 5 старта на 5 различни локации – Петрич, Пампорово, Бургас, Ботевград и Ловеч и в тях се включиха над 200 деца и младежи от цялата страна. Турнирът продължава и догодина, а повече информация можете да намерите на http://www.race-series.com

Пълното класиране от състезанието можете да видите тук.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.