Готвят голям фолклорен събор в парка Стратеш

За пръв път в Ловеч ще се проведе фолклорен събор на 18 август 2018 на открита сцена на поляната в парка Стратеш. „Ритъмът на България 2018“ ще събере самодейни танцови и певчески формации от цяла България.

Читалищата от Община Ловеч ще имат възможност да покажат традиционни занаяти и обичаи от своя край в специално подредени шатри. Ще има надиграване между двойки танцьори, излъчени от танцовите състави, а оценка ще даде публиката със своите аплодисменти. Съборът ще завърши с концерт на голям фолклорен ансамбъл.
За гостите и изпълнителите се предвиждат общи хора, забавни игри, демонстрации, през целия ден – всеки да се хване на хорото в общото веселие. Отправена е покана към всички любителите на българския фолклор от цяла България. Ловчалии, като символични домакини на събора, трябва по възможност да бъдат облечени в народни носии или елементи от носията
„Ритъмът на България“ се провежда успешно в две поредни години на сцената в кв. „Вароша“. Тази година се завръща в променен формат с амбицията да се превърне в събитие с национално значение.
Мариета Славчева
0878672280
Координатор на проекта
„Ритъмът на България“

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.