В Ловеч няма дейности, свързани с настаняване на бежанци, каза кметът

 

1-ob-lovech-small

По повод постъпилото в Община Ловеч искане за свикване на заседание на Общински съвет, подписано от 15 общински съветници, с проекто-дневен ред с точка единствена: „Изготвяне на доклад за готовността и намеренията на общината за създаване на семеен тип миграция, която ще оживи района, ще осигури разнообразие на работна ръка и ще създаде перспектива за обезлюдените райони“, се считам за длъжна като кмет на Община Ловеч да заявя своята позиция и да направя следното изявление:

 

Постъпилото искане засяга една чувствителна и деликатна тема, както за нас, така и за хората, принудени да напуснат родните си места и да търсят нов дом – бежанската криза, въпрос широко отразяван във всички национални медии.

Не считам за естествено всички новини, вървящи по многобройните информационни канали да бъдат обсъждани на заседание на общински съвет, още повече, че това не може да бъде коментирано като местен проблем на Община Ловеч, за нас този въпрос не стои на дневен ред.

В конкретната ситуация виждам редица предпоставки за създаване на едно безпредметно и напълно ненужно притеснение, особено у хората в малките населени места.

Не бих си позволила нито за миг да помисля, че някой използва тази тема, свързана с толкова много човешки съдби в контекста на предстоящите избори в България.

Ще спра до тук, за да заявя като кмет на Община Ловеч:

 

 1. В Община Ловеч не са постъпвали искания и постъпки от органи и организации за създаване на семеен тип миграция с цел оживяване на района и осигуряване на многообразие на работна ръка.
 2. Община Ловеч не е заявявала намерения за участие в проекти или дейности, свързани с трайна интеграция на бежанци.
 3. В Община Ловеч не са предприемани действия и не са планирани дейности, свързани с настаняване на бежанци в района и създаване на семеен тип миграция.

Един коментар към “В Ловеч няма дейности, свързани с настаняване на бежанци, каза кметът

 1. Кметът ,Корнелия Маринова РЕШИ:“Няма смисъл Общинският съвет да обсъжда предложението на близо половината съветници от състава на съвета по мигрантския въпрос!
  Обсъждането ще попречи на избора на Цецка Цачева за президент!“
  Също както „Бокова попречи за избора на Кристалина за Генерален секретар на ООН“/?!/Това изявление пък е на лидера на ПП ГЕРБ и премиер на България!
  КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА!

  Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.