Минчо Казанджиев загуби делото във ВАС срещу кмета Корнелия Маринова

kmet marinova777Върховният административен съд потвърди: Кмет на Община Ловеч е Корнелия Маринова. Така бившият кмет Минчо Казанджиев няма „да се върне на бял кон в общината“, както тръбяха в социалните мрежи неговите партийни приятели.

DSC04379

Всичко това става ясно от публикувано на сайта на ВАС решение № 5112/ 27.04.2016, с което се оставя в сила решение № 100 от 26.11.2015 г.,постановено по адм. дело № 250/2015 г. на Административен съд Ловеч. Решението е окончателно.

Като неоснователни се сочат всички възражения на касационния жалбоподател, с които се оспорват изводите на съда. ВАС потвърди, че ловешкият съд е извършил дължимата проверка на всички пет основания, визирани в чл. 146 от АПК, като е постановил решението след обсъждане на представените по делото доказателства. Съдът е изпълнил точно и задълженията си по чл. 171, ал. 4 и ал. 5, като в закрито заседание е указал на страните каква е доказателствената им тежест в процеса, като се е произнесъл и по исканията за доказателства.

По възраженията относно поправките в протоколите на СИК се казва, че комисиите се състоят от председател, заместник-председател, секретар и членове. Представителите на една партия не могат да имат мнозинство, като председателят, заместник – председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция. Освен това протоколът се подписва от всички членове на комисията и тогава председателят обявява резултатите от гласуването. Поправки могат да се правят след подписването, но преди обявяване на резултатите от гласуването. Поправката също се подписва от всички членове на комисията, с отбелязване “поправка”. След обявяване на резултата могат да се поправят само очевидни фактически грешки.

По този начин се слагат край на съдебната сага, която започна веднага след последните избори. Тогава загубилия на втори тур кандидат на БСП Минчо Казанджиев направи жалба срещу решение № 100 от 26.11.2015 г., постановено по адм. дело № 250/2015 г. на Административен съд Ловеч, с което съдът потвърждава Решение № 391-МИ/01.11.2015 г. на Общинска избирателна комисия – Ловеч.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.