Космонавтът Георги Иванов откри кино „Космос“ в Ловеч

1 kino 13Снощи, 28 април, космонавтът Георги Иванов откри кино „Космос“ в Ловеч. Подарък – плакет на Общината пък връчи кметът Корнелия Маринова, съобщиха от институцията. Зад инициативата за киносалон  стоят трима млади хора, дръзнали да открия кинозала след над 15-годишна липса на такава.  С вашата реализирана идея дейно се включвате във възраждането на културата на нашия град, отбеляза кметът  Корнелия Маринова.

 

1 kino 3В тържеството взе участие и областният управител Ирина Митева, която също поздрави инициативата.  Тук бяха още заместник-областният управител  Георги Терзиев, заместник-кметовете Венцислав Христов и инж. Ивелина Радевска, много граждани и гости.

1 kino 9Инициативата за киносалона е на състудентите Павел Павлов, Ивайло Коцев и Цветомир Матев, като последният е от Ловеч. Те са завършили кинорежисура в Благоевград, имат практика в производството на клипове и късометражни филми, сега ще се пробват в киноразпространението. Цветомир Матев не пропусна да благодари за съдействието на Областна администрация, която е техен наемодател, както и на Община Ловеч за подкрепата. Цветомир е син на известните ловчалии  Елена и Милко Матеви.

1kino 11

Кръстник на киното и официален гост на събитието стана първият български космонавт Георги Иванов, който пристигна в родния си град със съпругата си Лидия специално за събитието. Той видя интересна връзка между откриването на киното и този месец, тъй като през април ставали най-много излитания в космоса.

На сцената се качиха и младите актьори Елена Телбис и Георги Гоцин, които участват в прожектирания на откриването нов български филм „Каръци”.

Кино „Космос“ се намира в голямата зала на дом „Преслав“, която е ремонтирана и предлага всички удобства, характерни за съвременния кинопоказ. От днес започват редовни прожекции, дневната програма е от шест заглавия, има и детски филми в ранните часове на деня.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.