Тончо Токмакчиев: Хамалите са жилави и устойчиви, защото са много истински

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тончо Токмакчиев

Тончо Токмакчиев е актьор, познат ни най-вече от тв поредици „Улицата”, „Ку-Ку” , а в момента участва в предаването „Шоуто на Канала”, където си партнира с Камен Воденичаров, Мартина Вачкова, Ани Михайлова и др.

toncho 2Неотдавна Тончо, заедно с Валентин Танев и Албена Колева, представиха постановката „ Търся нов съпруг” пред ловешка публика. Срещаме се след представление в неделя, видимо е уморен, освен това ще пътува за София. Отсича, че не желае да говори за театралната реформа – „много стана говоренето“.
За себе си актьорът казва, че няма почивен ден, постоянно участва в тв проекти и театрални постановки. В момента играе в 6-7 представления в столица и други градове. Като най-дълго задържала се роля на сцената сочи /рекордните 200 пъти/ постановката „Д-р” на Бранислав Нушич, където играе Цвийович. В шоуто „Улицата” пък е участвал около 500 пъти.
Без съмнение най-популярен е с по-глупавия хамалин от шоуто на БНТ „Шоуто на канала“. Над 20 години Тончо се превъплъщава заедно с Камен Воденичаров в ролята на хамалите.
„Хамалите са жилави и устойчиви, защото са много истински, те са типични български образи”, обяснява актьорът. Появявили са се като хрумка още от студентските години на актьорите, та досега. Сценарий, реплики – всичко е изцяло тяхно. Тук не пропуска да спомене за ловешкия корен на Камен Воденичаров.
Тончо разказа и за идеята на режисьора Теди Москов да участва в предаването „България търси бездарник”, но заради липса на финанси и време на актьорите, засега няма да го видим на екран. В малкото му свободно време обича да плува, да ходи на лов и да кара ски.
Адриана Данова

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.