Над 800 гълъби на третата национална изложа на гълъбовъдите в Ловеч

5.12.15 гълъби изложба1

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова на изложбата

Повече от 90 изложители с над 800 гълъби се представиха на третата национална изложа на гълъбовъдите, състояла се в Ловеч в петък и събота. Сред посетителите имаше хора, дошли чак от Гърция, Турция и Обединените арабски емирства.

Ловеч е домакин за трети път, но за първи път изложението е в този формат. Клубът на руския гълъб е със седалище в Ловеч, учреден е от 18 ентусиасти преди четири години, вече членовете му надхвърлят 40. Клубът на структурния гълъб е със седалище Шумен.

„Имате широката и гореща подкрепа на община Ловеч това начало да се превърне в традиция – заяви при откриването кметът Корнелия Маринова, – още повече че в нашия град в началото на 60-те години на миналия век е създадено едно от най-старите гълъбарски дружества у нас, което организира няколко успешни изложби. Знаем за усилията ви за селектирането на породите, благодарим ви, че пожелахте да споделите с нас тази красота на природата.“

Една от легендите на българското гълъбарство е от Ловеч – Атанас Денев, от когото са се учили много любители от цялата страна. Ловеч е дал и други ентусиазирани гълъбари – Асен Илиев и Петко Тотов. И днес на изложбата имаше небивал интерес към представените екземпляри.

Връчвам Купата на гранд шампиона на кмета на Ловеч Корнелия Маринова, защото без съдействието на общината това наше голямо събитие  нямаше да може да се състои. Така се мотивира при откриването на обединената изложба на Клуба на руския гълъб България и Клуба на структурния гълъб България председателят на Клуба на руския гълъб Йордан Рачев.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.