От началото на годината 14 са загинали по пътищата в областта, от тях 6 в ловешка община

ob up

От началото на годината 14 са загинали по пътищата в Ловешка област, от тях шест са в Ловешка община. На практика кампаниите се оказват недостатъчни, важно е и семейното възпитание, ефективен контрол на пътя и адекватна съдебна система.Това каза на пресконференция областният управител на Ловеч д-р Мадлена Бояджиева. Тя подчерта, че в общините работят общински комисии по безопасност на движението, работи областна комисия, провеждат се кампании, в които се включват институциите и медиите, но това не дава резултат.


„Всичко това докосва съвестните участници в движението – шофьори и пешеходци. Тези, които се качват зад волана без книжка, не се трогват от послания. Тези, които се качват зад волана дрогирани или употребили алкохол – не се трогват от кампании. Тези, които сядат в колата, за да се състезават с други – те не се трогват от тези кампании, те не ги докосват, на тях не могат да им повлияят никакви послания. Върху тях може да се действа само чрез много строги закони, чрез безпощадното им прилагане, чрез безпощаден контрол по пътищата. И най-важното – чрез безпощадна и безкомпромисна съдебна система. Защото в момента ние броим жертвите, ние броим пострадалите и погребаните, а не осъдените. Извършителите се чувстват недосегаеми”, акцентира областният управител.

На пресконференцията Даниел Колев, зам.-директор на Областната дирекция на МВР – Ловеч, представи анализ на пътнотранспортната обстановка в региона. В катастрофи са пострадали общо 112 за 2014, 106 за 2015. Загиналите за 2014 са 18, за 2015 – 14.
Ранените през 2014 са били 143, за тази година са 148. За 2015 г. към 15 август има констатирани 9316 нарушения, от които 1940 акта и 6614 фиша, обработени са 3793 нарушения за превишаване на скорост. В сравнение със същия период на миналата година 1772 повече са констатираните нарушения. Проведени са и 96 специализирани полицейски операции, посочи Колев.
Той подчерта още, че „Пътна полиция” в област Ловеч разполага само с три оборудвани автомобила с необходимите технически средства и със системи за видеонаблюдение, като единият от тях е съсредоточен на автомагистрала „Хемус“. Всеки гражданин може да подава сигнал за гонки или нерегламентирани състезания на пътя през интернет, но подчерта, че за да се установи, че е имало такива гонки, хората трябва да знаят, че е необходимо да свидетелстват – тоест да застанат с името си на място.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.