Произведените в Ловеч автомобили Great Wall тръгват за Румъния

Произведените в завода в Ловеч автомобили с марка Great Wall вече се предлагат и в Румъния, съобщават от Litex Motors . На пазара на северната ни съседка дебютират два проходими модела – всъдеходът H6 и пикапът Steed 5.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Произведените в България машини ще се дистрибутират от фирмата Alexandros Motors, която разполага с 20 дилърски представителства, разположени в най-големите румънски градове. Компанията продава както нови, така и стари автомобили и е ексклузивен представител на марката автобуси King Long и мотокарите Shangli.
Пикапът Steed 5 и всъдеходът H6 ще се предлагат на румънския пазар с бензинови и дизелови двигатели. На по-късен етап към тях ще се присъединят и други произведени в България модели на Great Wall.
Автомобилите от Ловеч вече се предлагат на пазарите на Италия, Македония и Сърбия, като предстои въвеждането им в Словакия и Унгария, съобщават от Литекс Моторс, като уточняват, че очакват сътрудничеството им с Alexandros Motors да доведе до значително увеличение на дела на SUV автомобилите и пикапите на румънския пазар.
По-рано от Литекс Моторс уточниха, че през следващите години на територията на завода ще започнат да работят бояджийски и заваръчен цех. Ще бъдат увеличени и работните места, които в момента са 200. Плановете предвиждат произвежданите в момента 5000 автомобила годишно да нараснат до 50 000.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.