Максим Генчев ще снима филма за Левски в Къкрина

максим генчевПрез ноември и декември Къкринското ханче край Ловеч става снимачен терен за новия български филм за Васил Левски, съобщи вестник „Старозагорски новини”. Там ще се снимат епизодите със залавянето на Апостола от турците, които са сред най-важните във филма на режисьора Максим Генчев. Този филм е изцяло частна инициатива, прави се без държавно финансиране, а чрез дарения.

Миналата седмица екипът снима отделни епизоди в района на Мъглиж и село Юлиево, съобщи режисьор Максим Генчев (познато лице от „Седем часа разлика“), който също има роля във филма. В образа на Левски се превъплъщава актьорът от Плевенския театър Веселин Плачков, след като Генчев се отказа от други популярни лица – на Калин Врачански и Димо Алексиев. От известно време филмът продължава и с нов продуцент – Златина Филипова.

„Аз няма да покажа Левски на бесилото. Не искам да виждам едни люлеещи се крака. Но ще го видите в снежната буря с неговите сини очи като знак на надеждата и любовта“, заяви  Максим Генчев. „Избрал съм изключително талантлив екип. Правя романтичен разказ, искам да го види цял свят. Сценария съм го написал с оглед на днешното време. Не съм търсил историческата правда, за да бъде тя сама по себе си. Правил съм аналогия между онова време и режисьорската ми оценка на самата драматургия. Всичко, написано за онова време, се отнася и за сегашното, индиректно. Щастлив съм, че мога да говоря и да показвам нещата такива, каквито са. Иначе няма да има смисъл“, добави Максим Генчев. Очаква се филмът да бъде завършен през 2014 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.