Мирослав Найденов: Мракобесие в ГЕРБ

мироУсещах, че съм подслушван. Категорично смятам, че незаконно съм подслушван 3 години и половина от МВР, заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов пред БиТиВи. МВР по времето на кабинета „Борисов“ масово е подслушвало незаконно не само опозицията и бизнеса, но и самите членове на правителството. Целият Министерски съвет е бил слушан със знанието и разпореждането на Цветан Цветанов.

Относно делото, което се води срещу него, Найденов припомни, че то е заведено през 2009 година и е държано до сега, за да бъде активирано по време на предизборната кампания. Мотивите са странни, за намерение на даване на подкуп и то към мой подчинен за връщане на ДДС. Оказвал съм влияние за обществена поръчка в полза на фирма, която е загубила търга, коментира Найденов.

Подслушването е нещо, което със сигурност не трябва да се случва и Цветанов трябва да слезе от политическата сцена и да изчисти името си, категорично заяви Найденов. Така влачиш партията си и държавата си надолу. Ако прокуратурата продължаваше да слугува на МВР, аз нямаше да изляза сега и да говоря, но сега имам смелостта да го направя. Трябва да дам кураж и на останалите, които искат да говорят. Борисов не знаеше какво ще кажа днес, но имах моралното задължение да го кажа.

Найденов подкрепи думите на Емил Димитров, че Цветанов е отстранил всички близки до Бойко Борисов. Ако не подкрепим прокуратурата, ако не кажем „царят е гол“ ще продължи това политическо мракобесие. Ако страхът витае няма да се оправим, има хора в тази партия, които работят от сутрин до вечер, и аз съм работил за тази партия, каза той.

Когато БСП извади моето дело, никой не попита как това дело се разсекрети и стигна до някой, който може да го чете. Отначало дори не искаха да ме запознаят с материалите по делото. Опитът да бъда набеден и дискредитиран идва от Калина Илиева, която с измама и фалшива диплома стана шеф на ДФ „Земеделие“. Има запис, от който става ясно, че тя говори с някой да свидетелства срещу мен. Прокуратурата да каже защо ги няма тези записи.

Цветанов и всички висшестоящи знаеха за този запис. Не мога да си отговоря защо тогава делото стоя и чака толкова време да бъде активирано. Практически опозицията го активира, но те нямат юридическите лостове – направил го е някой с по-голяма от министерската власт – вицепремиер, премиер, председател на НС, президент.

Вярвам, че Борисов няма нищо общо. Изключвам и президента. Имах сложни отношения с Дянков, но те не бяха лични. Той е имал влияние да направи нещо такова.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.