Трима граждани искат нова цена на водата по време на режим в Ловеч

Гражданска инициатива за определяне на по-ниска цена на водата вода при режим на водоподаването подеха трима граждани – Данчо Заверджиев, Павлин Иванов и Иво Райнов (общински съветник). Апелът е публикуван в сайт, който се администрира от Павлин Иванов.

Граждани се възползват от възможността, предвидена в Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, за да организират и проведат местна гражданска инициатива. Въпросът, който ще бъде поставен е за определяне на цена на питейната вода, доставяна от местния оператор „В и К“ Ловеч, при режим на водоподаване.

Областният град е в режим на вода от 27.08.2012, като спирането му в сегашните условия зависи единствено от капризите на времето. Следствие на режима, домакинствата търпят щети, които се изразяват в отчитане на водомерите на количества въздух, вместо вода, при пускането на водата всяка сутрин, така също и след всяко прекъсване, причинено от авария.Всяко домакинство източва в канализацията количества питейна вода, докато от крановете тръгне бистра вода, годна за консумация. Има щети, свързани с невъзможността на домакинствата да ползват евтината електроенергия в нощните часове за електроуредите, имащи отношение към употребата на вода, поради факта, че в часовете „нощна тарифа“, водоподаването е спряно.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.