Прогноза за времето през февруари и март 2012

Началото на февруари 2012 година донесе актрически студ до минус 30 градуса в някои райони на страната, като Севлиево. Втората вълна от сибирски студ ни връхлита около 9 -11 февруари, сочат синоптиците. Почти навсякъде вали сняг с умерен и силен вятър, което създава редица проблеми.

Снежната покривка е над 50 см. До 11 февруари минимални температури ще останат между минус 20 и минус 15 градуса, а максимални през деня доста под нулата. Слабо повишение на температурите ще има на 12 и 13 февруари. На Трифон Зарезан по стар стил 14 февуари, ще бъде достатъчно студено, за да има нужда от „подгравяне”. През второто десетдневие времето ще е променливо и меко. Очакват се и чести превалявания от сняг, а в южните и източните райони – от дъжд. След 20 февруари се очаква и леко затопляне на времето. В края на месеца има сравнително малка вероятност от валежи. След тежкия февруари нищо чудно март да ни изненада с резки амплитуди – и сравнително студено за месеца, и сравнително топло. Тогава ще изникнат проблеми с бързо топящия се сняг, който в планините вече е натрупал над 2 метра.

Известно застудяване ще има през първата десетдневка на март, но в сравнение с февруари, направо ще си бъде топло – с температури малко под нулата.

Като цяло тази зима се оказа една от най-студените, така, както пък 2007 г. бе една от най-топлите.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.