Ангел Бончев си иска обратно дарението, дадено като откуп

ангел бончев

Дарих парите по принуда, аз не съм дарител на добра воля. Това каза бившият президент на „Литекс” Ангел Бончев. Софийски градски съд даде в понеделник ход на гражданското дело, което Бончев и съпругата му Камелия завеждат срещу фондация „Утре за всеки”, предаде БГНЕС.

Бончев бе отвлечен от групата на „Наглите” през май 2008 г., а няколко месеца по-късно, през юли, при предаването на откупа бе похитена жена му Камелия, а той бе пуснат. За да освободи жена си, похитителите му наредили да направи дарение на фондация, която имала рекламна кампания по телевизията. Ангел разбира, че става дума за „Утре за всеки”. Той предава 157 000 евро и жена му е освободена.

Бившият футболен президент е категоричен, че начинът, по който е дарил парите, е абсурден. „Това е отвратително нещо”, посочи той. Бончев каза, че не иска да става съпричастен на дейностите на фондацията и не се интересува от бизнеса, който тя има. „Просто искам да ми върнат парите, защото съм ги дал насилствено”, каза той.

Делото продължава на 7 ноември, за когато са призовани двама антимафиоти, които са участвали в акцията по предаването на подкупа.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.