Спорът за парите ще реши кой да е кмет в Ловеч – 2011 г.

Спорът за парите и тяхното харчене ще реши кой да е кмет на Ловеч. Пет месеца преди местните избори обаче все още няма яснота кои ще са кандидатите за кмет на общината. Очертават се основните сблъсъци и евентуалните играчи. Без съмнение сегашният кмет Минчо Казанджиев има шансове и навярно ще бъде лансиран от БСП за трети път. За това може да се съди по дребни сигнали, като например изявата му 11 май по време на концерта на рок-група „Ахат”. Отчетът за свършеното бе възприето от част от публиката като заявка за предизборна схватка.

Основният противник на управляващата в Ловеч БСП ще бъде ГЕРБ. В поредица изявления областният управител и  координатор на партия в Ловеч Николай Нанков посочва с какво не е съгласен при управлението на Ловеч. Тема на споровете ще са европроектите, строящият се завод за китайски коли и софийските боклуци, които вече пристигат в новото депо. Няма начин да не се търси кой е по-заслужил за тези придобивки и да се търсят ползите и загубите от тях.

Има вероятност ГЕРБ да издигне като кандидат за кмет както самият Николай Нанков, така и младата общинска лидерка Ирина Митева. Да припомним, че преди 4 години на д-р Анатолий Йорданов, днес депутат, не му достигнаха около 300 гласа за да стане кмет.

Както стана ясно във вторник, РЗС ще „проговори” ясно по въпроса  на 19 юни (виж книжното тяло на НГ). Не е ясно дали местният лидер  д-р Илиян Кинов ще е кандидат за кмет, но той е в много близки отношения с Яне Янев и може да поведе общинската листа. Ясно е, че РЗС ще е против ГЕРБ, БСП и ДПС.

СДС и ДСБ най-вероятно в Ловеч ще имат общ кандидат, нищо чудно той отново да не е местен човек, а избран по принцип.

Що се отнася до „Атака”, след напускането на партията от страна на депутата Кирил Гумнеров, тя едва ли ще успее да се организира в Ловеч за местните избори. Пред НГ Гумнеров прогнозира 2-3 процента на изборите. Сега надеждите са насочени към троянския лидер Илиян Пеевски. Нашата прогноза е, че „Атака” ще загуби позициите си в региона.

Интересно е кого ще подкрепи ДПС, които засега пазят пълно мълчание.

Според други наблюдатели спорът ще се реши от бизнесмена Гриша Ганчев. Той вече бил оттеглил подкрепата си от БСП и стоял зад ГЕРБ, пише в. Капитал. Имало било и уговорка с Бойко Борисов да не се открива автомобилния завод преди изборите, вървят слухове из Ловеч.

Опитът обаче учи, да не вярваш на никого. Кой знае какво още ще стане до изборите. (НГ, бр. 36, 2011)

Един коментар към “Спорът за парите ще реши кой да е кмет в Ловеч – 2011 г.

  1. Ако мене ме пуснат да пея
    на тълпата разум да налея.
    Баат Минчо няма да е кмет
    ама пак БКП-то ще върви напред

    Харесвам

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.