Две фирми си поделят наградата „Инвеститор на годината“ в Ловеч

DSC_2248

На церемония в ресторант „Ловеч“ тържествено бяха връчени наградите за „Инвеститор на годината“ и „Бизнесмен на годината“ за 2022 година. Тази година две фирми си поделиха наградата „Инвеститор на годината“. Едната е „Бонмикс ЕООД“, представена от доц. д-р Илия Крачунов, управител на „Бонмикс“ ЕООД, а другата – „Велга“ ООД, представена от Лазарин Дочев, собственик. „Бонмикс“ ЕООД е създадена през 1997 г. с цел изискванията на пазара, свързани с модерното хранене при животните. Производител с широка гама предлагана продукция, което дава уникален профил на предприятието и го прави ясно различимо сред конкурентите. Общо приходите през изминалата година са над 70 милиона лева.
„Велга“ ООД е основана в края на 1989 година. Занимава се с производство на мека мебел и производство на ел. енергия. Марката „Велга“ се наложи на българския и международния пазар, като производител на висок клас тапицирани мебели с над 70 модела и над 300 модула. Общо приходите от дейността за 2022 г. са седем милиона лева. Ръст на инвестициите през предходната година – 200%.
Бизнесмен на годината в категория „Големи предприятия“ е „Месокомбинат – Ловеч“ АД в лицето на Цветан Илиев, изпълнителен директор на „Бони холдинг“.
Създаден преди 30 години, днес „Бони Холдинг“ АД е една от най-големите икономически групи в българската хранителна индустрия, лидер в производството на свинско месо, и е сред най-утвърдените производители на месни продукти и колбаси. Месопреработвателната дейност на „Бони Холдинг“ е съсредоточена в „Месокомбинат – Ловеч“ АД и „Месокомбинат Карлово“ АД. Инвестициите на „Бони Холдинг“ в двата производствени центъра надхвърлят 20 милиона евро. Общо приходи от дейността през предходната година –228 304 000 лева. Ръст на инвестициите – 15%
Бизнесмен на годината в категория „Средни предприятия“ е „Йобекс България“ ООД в лицето на Петър Самаров, управител. „Йобекс България“ ООД е основана на 20 май 2020 година. Фирмата се занимава с изработка на текстилната част от външна мебел и работи предимно за чуждия пазар, но през последните години е разширила пазара си и у нас.
Общо приходите от дейността през предходната година са в размер на 11 940 000 лева. Реализираните инвестиции са в размер на над 3,5 млн. лева.
Бизнесмен на годината 2022 в категория „Малки предприятия“ Матев – млекопродукт“ ЕООД, отличието получи Цветелина Матева, технолог. Фирмата един от лидерите на пазара в Община Ловеч. Произвежда всички видове млечни продукти в мандра с. Горан. Продуктите се произвеждат от проверени висококачествени суровини, а качественият и хигиенен контрол на производствения процес са строго следени, в резултат на което до крайния потребител достигат винаги пресни и качествени продукти. Ръст на работната заплата през предходната година – 70%.
Отличията връчиха кметът Корнелия Маринова, председателят на ОбС Петър Цолов и зам.- кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев. Гостите се насладиха на прекрасните изпълнения на Трио Арт.
Община Ловеч, пресцентър
11.05.2023 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.