„Попечители“ (Popečitelji) спретнаха голям купон в Ловеч

попечители 2

Рок групата „Попечители“ (Popečitelji) от сръбския град Крагуевац спретнаха голям купон в Ловеч. Те се представиха в люляковия град на 28 април 2023 г. в бар „Крафт“. И това става за втори път, преди шест години те са свирили и във „Версай“ (днес затворен). Триото гостува още в Пловдив и София по покана на сдружението за популяризиране на съвременна балканска култура Balkans – Ways to Friendship и Цветозар Цаков, ловешки писател.

20230428_231227
„Попечители“ предлагат оригинален стил с мотиви на рок, фънк и пънк, с динамичен ритъм и голям интензитет. Те свириха парчета от последния си албум Uvek и, за жалост, не се върнаха своя дебютен албум от 2003 г. Kо radi?


Концертът стана повод тази вечер в бара да се съберат известни личности – още повече, че столичният актьор Йордан Петков – Дуньо празнуваше рожден ден. В компанията бяха Явор Костов – Яша, архитект Емилия Христова, художникът Валентин Стойчев, по-късно се присъедини и актьорът Николай Урумов. След изпълненията към тях се присъединиха и гостите. Музикантите веднага познаха Урумов, защото бяха гледали филма „Голата истина за група Жигули“, където той играе продуцента.

20230428_231230
Триото е от две китари и ударни. В него основно са братята Саша и Горан Фурунович. Всъщност тримата са  Саша Фурунович (китара и глас), Горан Фурунович (бас китара) и Радета Вулич (барабани). Те изпълняват динамична инструментална музика, рядко се вкарва човешки глас. Отличава се с експлозивна енергичност и експанзивни виртуозни импровизации.

received_185851961053596
Popečitelji са алтернативно пауър трио, създадено в Прищина (днешно Косово) през 1995 г. от По време на войната в Косово през 1999 г. братята се преместват в Крагуевац.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.