Юбилейният концерт „Стоян Груев и приятели” покори публиката в Ловеч

Юбилейният концерт „Стоян Груев и приятели”, който се състоя на 3 май 2023 г. в Ловчанско читалище „Наука 1870”, покори публиката. Залата беше пълна с почитатели на операта, съученици, приятели от цялата страна. Сред гостите беше и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която поднесе на юбиляря Стоян Груев (70 г.) цветя и поздравителен адрес. В адреса, който бе прочетен от актьора Стоян Георгиев, се казва: „ Концертът е сред акцентите в нашия културен календар, особено в навечерието на любимите „Люлякови музикални вечери“ и всичко това е едно трайно наследство за нашия град. Радостно е, че в тези трудни и крехки времена подобни празници символизират нашата непреходна любов към класическата музика и продължават да привлича приятели и изпълнители от световна класа. Подобни концерти съхраняват и умножават славата на Ловеч като музикален град.“
Преди концерта кметът лично поздрави рожденика зад кулисите и му пожела дълголетие и успехи.
Събитието бе организирано по повод юбилейната годишнина на ловешкия бас Стоян Груев, с изключителната финансова помощ на „Фeникс инверс” ООД и с любезното съдействие на Ловчанско читалище „Наука 1870”.
В концерта участваха, заедно с юбиляря, още и световно известният тенор Бойко Цветанов (който е ловешки зет), примата на Софийската опера и балет Цветана Бандаловска – сопран, както и един от най-добрите баритони Петър Данаилов. Те пяха под съпровода на Плевенската филхармония с диригент маестро Деян Павлов, който демонстрира оригинален и диалогичен стил с публиката. Всички изпълнения бяха посрещнати с бурни аплодисменти.
В програмата бяха включени подбрани популярни арии и дуети от опери на велики класици и съвременни композитори. На финала на сцената излезе и църковният хор „Благовещение“ на Доротея Динкова и заедно с певците-гости изпяха „На многая лета“. Басът Стоян Груев благодари на публиката,на верните си почитатели за вниманието и обичта.
Община Ловеч, пресцентър
03.05.2023 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.