БНТ представя филм за Въло Радев

Въло Радев_01

На 3 май, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“ гледайте филма „Ритуалът на Въло Радев“, посветен на 100-годишнината от рождението на легендарния кинорежисьор, кинооператор и сценарист.

„Работата между режисьора и актьора е като обяснение в любов“ – така самият Въло Радев определя отношенията си със своите колеги. Зрителите на Българската национална телевизия ще се докоснат до вълнуващия вътрешен свят на режисьора, ще научат как той изгражда героите си, как общува с тях преди и по време на снимките на едни от най-обичаните български игрални филми – „Крадецът на праскови“, „Осъдени души“, „Най-дългата нощ“ – истории, които докосват дълбоко душите отвъд времето и пространството.

Въло Радев_02Как и кога Въло Радев открива дарбата си да разказва приказки, през какво минава професионалният му път, кой е той извън снимачната площадка – пред камерата на „БНТ Представя“ застават негови близки и колеги, за да споделят своите спомени за времето, прекарано с големия творец.

Сценарист на документалния филм „Ритуалът на Въло Радев“ е Хелия Чавдарова, режисьор е Росен Елезов, оператор е проф. д-р Цветан Недков.

Гледайте филма „Ритуалът на Въло Радев“ от документалната поредица „БНТ Представя“ на 3 май, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

Последвайте „БНТ Представя“ във Facebook и YouTube

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.