Спортен клуб „Никсим“ спечели купа и златни медали на фестивала „Търновска перла“

Чирлидинг1

На 29 април 2023 г. във Велико Търново се проведе държавното първенство по чирлидинг. Старата столица беше домакин на фестивала „Търновска перла“ за мажоретни дисциплини и чирлидинг – спорт, който от миналата година е приет в семейството на олимпийските спортове.
Спортен клуб „Никсим“ от Ловеч направи дебютно участие на национални състезания. В категорията „Чирлидинг Мини формации“ , като след отлично представяне, формацията спечели купата и златните медали. Това съобщи треньорът Николай Кралски.

Брат му Милко Кралски, който е президент на федерацията “Български чирлидинг съюз и батон туърлинг”, и Русалия Петрова, председател на „Българска мажоретна асоциация“, са в журито, което ще определи кой ще бъде отборът носител на приза „Търновска перла“, който ще бъде връчен за първи път.
Тази година Велико Търново посреща състезатели от 23 отбора от цялата страна. Оспорвана е надпреварата, която показва майсторство и финес, енергия и зрелищност. Състезанието е с вълнуващи емоции и много награди.
Община Ловеч
30.04.2023 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.