Положителна оценка на бизнес климата в Ловеч дадоха от „ВОСС аутомотив“

DSC_1620

Положителна оценка на бизнес климата в Ловеч даде изпълнителният шеф на немската „ВОСС аутомотив“ Йордан Йовев. Това стана ясно на срещата на бизнеса в Плевен и района, проведена от „Капитал“ в четвъртък, 13 април, и отразена в изданието. Йордан Йовев направи уточнението, че „постоянно може да е по-добре“
През 2018 година „ВОСС аутомотив“ нае халета от „Литекс моторс“ в „Баховица индустриален парк“, и през 2019 започна работа. Сега там работят 570 души. Факторите, които са натежали за избора на Ловеч от 6 премисляни местоположения в страната, са били историята на града в машиностроенето, положителното посрещане от локалната власт и съществуването на терен, където бързо да стартира производството. Друг фактор е бил идното създаване на автомагистрала. Такава обаче още няма.
Проблемът с работната ръка също не е бил толкоз огромен преди четири години. „За нас квалификацията е доста значим фактор. В същото време има наклонност хората да стават все по-ниско квалифицирани, а машините – все по-сложни. Това не е устойчива наклонност“, сподели Йовев. По думите му все по-често идват претенденти, които даже не са приключили приблизително обучение, а уменията на приключилите са все по-ограничени.
„През следващите години предстои една сериозна трансформация на производството поради все по-големия дял на електромобилите. Предстои ни да инвестираме още 10 млн. лева в Ловеч“, каза още Йовев.
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посочи колко е важна дуалната форма на обучение и че вече налично едно ползотворно сътрудничество между „ВОСС аутомотив“ и Професионална гимназия по механо и електротехника в Ловеч.
Община Ловеч, пресцентър
18.04.2023 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.