Празнично послание за Възкресение Христово 2023 г.

Ловчански_-_Гавриил

Драги епархиоти, братя и сестри,
Христос Воскресе!

В светлите дни на Христовата Пасха ние, православните християни, се поздравяваме с древното апостолско всерадостно Пасхално приветствие: Христос Воскресе! Христос възкръсна и със Своята смърт унищожи нашата смърт. Спасителят Христос чрез Своето Възкресение ни върна изгубения Рай. По-голям дар от изгубения Рай за нас, земнородните, не е имало и не може да има.
Благодатната светлина на Христовото Възкресение изпълнила вселената. Тя прогонила и унищожила тъмнината на унинието и отчаянието, в което пребивавало човечеството, и започнала нова, светла ера на човешката история, която се нарича християнска.
Радвайки се заедно с изпълнението на Едната Съборна Апостолска Православна Църква, чистосърдечно поздравявам всички вас, драги братя и сестри, с победата на живота над смъртта. Тази велика победа бе извоювана от Сина Божий, Който прие човешката природа. Спасителят Христос, като Син Човешки, взе върху Себе Си всечовешкия грях, възлезе на Кръста, борѝ се с дявола и го победи.
Апостолите и жените мироносци със своите сърца разбрали и приели Божествената любов, която възсияла за тях от Кръста, и тази любов ги превърнала от слаби и боязливи в силни и смели.
Още веднъж от цялата си душа поздравявам всички вас, драги братя и сестри, с празника на Светлото Христово Възкресение. В този Велик ден ви желая радост, мир и Божието благословение. Нека светлината на Христовата Пасха да изпълва Вашия дом и Вашите сърца.
Воистину Христос Воскресе!
✝ Ловчански митрополит Гавриил
Пасха Христова, 2023 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.