Обявиха депутатите от Ловеч

Депутатите от Ловеч са Ирена Тодорова Анастасова („БСП за България“), Николай Нанков Нанков (ГЕРБ-СДС), Николай Георгиев Дренчев („Възраждане“), Искрен Цветославов Арабаджиев (ПП-ДБ).

Централната избирателна комисия обяви избраните народни представители в 49-ото Народно събрание. 24-има от тях трябваше да изберат от коя листа да влязат, тъй като влизаха от две листи.

Любопитно е, че в окончателното решение на ЦИК присъстваше Асен Балтов (ГЕРБ-СДС), който обяви, че се отказва от мястото си в парламента и ЦИК зачете избора му, като реши на 6 април да не го обявява за избран. Впоследствие от ЦИК поправиха тази техническа грешка и попълниха депутата, който идва на освободеното място – Даниел Тихомиров Александров.

От състава на новото Народно събрание липсва и Слави Трифонов, за който днес стана ясно, че е подал заявление, с което се отказва да бъде народен представител. С днешно решение ЦИК уважи волята му и го заличи от окончателния състав на НС.

В 49-ото Народно събрание ГЕРБ-СДС ще има 69 депутати, Коалиция „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ ще има 64 депутати. Трета сила е „Възраждане“ с 37 депутати. ДПС ги следват с един народен представител по-малко – 36. „БСП за България“ е петата парламентарна група – 23 депутати, а най-малка ще бъде групата на ИТН – 11 депутати.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.