Волейболен клуб „Осъм“ – Ловеч, се класира на финален турнир в „А“ Национална волейболна група по волейбол на БФВ

OsymНа проведения този уикенд в гр. Ловеч, от 24 до 26 март, в залата на ПЕГ „Екзарх Йосиф I”, квалификационен турнир за класиране на финален турнир в „А“ Национална волейболна група по волейбол, отборът на Волейболен клуб „Осъм“ – Ловеч, победи конкурентите си и придоби право да се бори за първото място в дивизията и придобиване на право за участие във Висшата лига на България по волейбол през следващия сезон.
В Ловеч гостуваха отборите на ВК „Елит“ – Силистра и ВК „Троян Волей“.
Турнирът се откри със среща между домакините от Ловеч и отбора на ВК „Елит“ – Силистра. Мачът започна ударно за „Осъм“ и по категоричен начин бяха спечелени първите два гейма. В третата част обаче след умела и навременна реакция на треньора на гостите бяха извършени 3 успешни смени, които коренно промениха играта на отбора. В крайна сметка „Осъм“ загуби преднината си от 2 гейма, за да се стигне до решителна пета част – тайбрек, в който отборът от Силистра надделя. Така двата тима си разделиха 3- те точки – 2 т. за победителя и 1 т. за загубилия.
В събота се проведе среща между ВК „Троян Волей“ и ВК „Елит“ Силистра, в която отборът от Троян надделя с лекота с 3:0 над видимо изморения от изтощителния петсетов трилър от предишната вечер.
Така се стигна до решителния сблъсък в неделя между ВК „Осъм“ – Ловеч и ВК „Троян Волей“, от чийто изход зависеше крайния победител в турнира, който да придобие право на участие на финален турнир в „А“ Национална волейболна група по волейбол.
Пред вярната ловешка публика, изпълнила залата докрай, нашите момчета започнаха мотивирано и уверено срещата, поведоха и установиха комфортна разлика от 4-5 точки, която поддържаха докрай и спечелиха гейма с 25:21.
Вторият гейм протече отново под диктовката на ловешкия тим, като в средата на гейма след много силна игра и отпускане в редиците на гостите се стигна до внушителната преднина от 11 точки за Осъм. Геймът завърши при 25:15 за ВК „Осъм“.
В третия гейм състезателите от Троян влязоха в ритъм и поведоха, но бързо бяха настигната и ролите се смениха в средата на гейма, за да завърши при 25:20 за ВК „Осъм“, с което се сложи край на мача и победата с 3:0 беше за ловчалии.
Така ВК „Осъм“- Ловеч, се класира на първо място в квалификационния турнир и спечели заслужено място сред 4-те най-добри отбори на България в дивизия АНВГ.
За разпределение на призовите места тимът от Ловеч ще се изправи срещу отборите на ВК „Ботев“ – Ихтиман, ВК „Виктория Волей“ – Пловдив и ВК „Велики Преслав“.
Финалният турнир ще се проведе на 28-ми, 29-ти и 30-ти април, като домакинът ще бъде определен от Българска федерация по волейбол.
ВК „Осъм“ – Ловеч е кандидат за домакинство на финалния турнир и с решение на БФВ може да му бъде възложено организирането и провеждането на финалите. Очаква се развитие по темата съвсем скоро.

Състав на отбора на ВК „Осъм“-Ловеч:
Първи ред: 4 – Ердинч Илхан, 9 – Кристиян Андреев, 19 – Тодор Димитров, 15 – Кристиян Гавазов, 3 – Николай Иванов;
Втори ред: 5 – Галин Кочев, 12 – Георги Димитров – капитан, 24 – Николай Костов, 13 – Йордан Василев, 21 – Жен Дай Дзъ, 14 – Мартин Кателиев, 18 – Иван Данов.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.