Кметът Корнелия Маринова и Любо Ганев разширяват хоризонта пред волейбола в Ловеч

Работна среща между кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и президентът на Българска федерация волейбол (БФВ) Любомир Ганев се проведе в общината на 13 март. В разговора бяха очертани перспективите пред волейбола в града. Стана ясно, че през следващата учебна година треньорите ще могат да посетят часове по физическо възпитания в основните училища и да потърсят подходящи за този спорт деца. Проектът е на федерацията, прави се за първи път и цели да обхване колкото може повече деца. С тази задача от началото на годината Любо Ганев е посетил вече към 25 училища в страната. „Искаме да инвестираме в детско-юношеския спорт, да разширим хоризонта пред волейбола. Освен това се стремим да изграждаме клубове, по-близки в географски план, за да могат да си гостуват“, сподели Любо Ганев.
Във федерацията членуват 122 клуба, имат активен спортен календар. Например през следващия уикенд, на 17 – 19 март, на Перелик в Родопите ще се състои първото Балканско първенство по снежен волейбол, съобщи Любо Ганев.
Идеята получи пълна подкрепа от кмета на общината. „Залата на Езиковата гимназия е чудесна за този спорт, сега разширяваме и училището“, подчерта кметът Корнелия Маринова. В разговора участваха още ресорният заместник-кмет Венцислав Христов и Йордан Василев от Волейболен клуб „Осъм“ – Ловеч. Състезателите играят вече трети сезон и са пълноправен член на БФВ. Провеждат се редовни тренировки от понеделник до петък в четири различни възрастови групи с официално картотекирани, регистрирани и трениращи състезатели, които са около 60 – 65. Постепенно се изграждат волейболните традиции в Ловеч, събира се публика от фенове, съобщи Йордан Василев. „Ние приканваме всички деца и младежи и техните родители да посещават клуба, ако искат да се включат в този прекрасен спорт, който възпитава в отборен дух и отговорност, дисциплина, колективност, взаимопомощ и уважение“, каза Йордан Василев.
Община Ловеч, пресцентър
13.03.2023 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.